Tærte med parmaskinke og tomater
21. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Frokosttærter er noget af det bedste. Her er den lavet med en nem dej og fyld af parmaskinke, emmentaler og små bagte tomater. Servér den lun med ekstra sprød skinke og friske krydderurter.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter, eller to små tærteforme, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr det kolde smør i mel og salt. Saml hurtigt dejen med vandet. Læg den koldt i ½ time.
Rul dejen ud på et melstrøet bord, og læg den i smurte tærteforme (brug evt. bagepapir, hvis formen er med fast bund). Skær eller rul hen over kanterne, så de bliver glatte. Prik dejen, og læg et stykke bagepapir ned i. Forbag bunden i 10 minutter ved 190°.
Tag dejen ud. Skær den ene pakke skinke i strimler, og rist dem hurtigt på panden, uden at de bliver helt sprøde. Læg dem på lidt køkkenrulle.
Pisk æg sammen med fløde, mælk, muskat, salt og peber. Riv osten, og fordel den på bunden. Drys med skinke, og hæld æggemassen over. Fordel tomaterne øverst.
Bag tærten på nederste rille i ca. ½ time, til kanten løsner sig, og fyldet er fast.
Skær resten af skinken i halve skiver, og rist dem sprøde.
Læg skinken på tærten, og pynt med krydderurter. Servér lun eller kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk