Tærte med laks, soltørrede tomater og feta
13. juli 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Det fine ved en tærte er følelsen af at have lavet det hele fra bunden selv, uden at det er et særlig omfattende projekt. Og så er tærter typisk fyldt med smag – som her, hvor de soltørrede tomater og forårsløg får ekstra pondus fra laksen og fetaosten.
Bemærk
Hævetid: I alt ca. 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Smuldr smør skåret i tern med melet. Tilsæt salt, og saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og vand.
Lad dejen hvile ½-1 time i køleskabet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel.
Lad den hvile i ca. 1 time i køleskabet. Tænd ovnen ca. 15 minutter før brug.
Forbag tærtebunden i ovnen ved 190° i 10-12 minutter på midterste rille.
Pisk æg, fløde, knust hvidløg, fennikelfrø, salt og peber sammen.
Hæld æggemassen i tærtebunden, og fordel derefter fintsnittede forårsløg, tomater og smuldret feta i tærten samt laks skåret i mindre stykker.
Bag tærten i ovnen ved 200° i 25-30 minutter.
Drys med ærtespirer, og servér med frillicesalat.
Tip!
Bland lidt fuldkornshvedemel i hvedemelet, hvis du vil have en lidt grovere tærtedej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk