Tærte med kål og Vesterhavsost
19. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Svært ved at finde på idéer til at udrydde resterne af et kålhoved? Steg det let, og brug det som fyld i en tærte. Alle typer af kål dur til opskriften her: Blomkål, hvidkål, palmekål, rosenkål – så gå på jagt efter slatne rester i grøntsagsskuffen, og glæd dig til en mættende madtærte med knasende, salt Vesterhavsost på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Kassér grønkålsstænglerne, og snit grøn- og rødkål i tynde strimler.
Halvér rødløg, og skær det i tynde ringe. Sautér dem i smør ved svag varme, til de er bløde. Tilsæt kål og sukker. Steg i 5 minutter, og bred fyldet ud over den forbagte tærtebund.
Pisk æg med cremefraiche, salt og peber. Hæld æggemassen over kålen.
Strø terninger af Vesterhavsost over tærten, og bag den ved 180° i 35-40 minutter, til æggemassen har sat sig.
Spis tærten lun eller kold, og servér evt. en blandet grøn salat til.
Tip!
Vesterhavsost har små bomber af saltnister, som gør den rigtig god oven på tærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk