Tærte med hvid chokolade og citron
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Sprød tærte med en blød creme af ricotta, hvid chokoalde og citron. Mums!
Ingredienser
Udstyr
en tærteform
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æggeblommer, og saml dejen hurtigt med hænderne (kan også laves i foodprocessor).
Læg dejen koldt i 1 time.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk mel og mælk i. Bring det langsomt i kog under piskning, og tag gryden af varmen, så snart cremen tykner. Køl den helt af.
Rør/pisk ricottaen i. Hak chokoladen groft, og riv citronskallen fint. Vend begge dele forsigtigt i cremen, og smag den til med lidt citronsaft.
Smør tærteformen godt, og drys let med mel. Rul dejen ud, og læg den i formen. Skær kanterne til, og hæld cremen i.
Bag tærten i en 190° varm ovn ca. 45 minutter, til cremen får gyldne pletter. Lad den køle helt af.
Tag den ud af formen, og drys med flormelis og evt. revet citronskal lige før servering.
Tip!
Ricotta er en italiensk friskost, som gør tærten let og frisk. Servér evt. med italiensk is, friske bær eller bare en kop stærk kaffe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk