Tærte med frangipane, brombær og chokoladeganache
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Tærte med frangipane er ren luksus. Brug en rigtig god chokolade, og glæd dig til en intens tærte med lidt syre fra brombærrene.
Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Rør mandelmel og hvedemel i dejen, uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og æg cremet med en elpisker i en skål. Vend mandelmel og salt i massen, og smør den ud i bunden af den kolde tærte. Fordel brombær over, og tryk dem let ned i dejen.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen lidt ad gangen, og rør i midten af skålen, til ganachen samler sig.
Fordel ganachen oven på tærten, og sæt den på køl i mindst 1 time. Drys med flagesalt lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk