Tærte med frangipane, brombær og chokoladeganache

23. februar 2023 af .

Foto: columbus leth

Tærte med frangipane er ren luksus. Brug en rigtig god chokolade, og glæd dig til en intens tærte med lidt syre fra brombærrene.

Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Rør mandelmel og hvedemel i dejen, uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og æg cremet med en elpisker i en skål. Vend mandelmel og salt i massen, og smør den ud i bunden af den kolde tærte. Fordel brombær over, og tryk dem let ned i dejen.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen lidt ad gangen, og rør i midten af skålen, til ganachen samler sig.
Fordel ganachen oven på tærten, og sæt den på køl i mindst 1 time. Drys med flagesalt lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar