Tærte med citrongræs-is og grapefrugtsauce

Lækker dessert med masser af syre! Den har et dejligt rodet udseende, så alle kan komme i mål med anretningen.

Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer. Køletid: Mindst ½ time.

Ingredienser

Udstyr

ismaskine
4 små runde forme
tørrede bønner til blindbagning

Sådan gør du

Hak citrongræs, og skræl citronerne. Varm det i en gryde ved svag varme sammen med mælken og fløden. Lad det simre i 10 minutter.
Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen i en skål, indtil massen er let og cremet. Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen igennem en si. Sæt skålen over simrende vandbad, og pisk, indtil konsistensen er så tyk, at den kan dække bagsiden af en ske. Fjern skålen fra vandbadet, og pisk i massen, indtil den er kølet ned. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl.
Hæld cremen i ismaskinen, og lad den køre, indtil cremen bliver blød som softice. Hæld isen over i en lufttæt beholder, og lad den fryse i mindst 4 timer.
Pil grapefrugten, fjern kernerne, og skær den i store stykker. Hæld grapefrugtjuicen i en gryde, og tilsæt frugtstykkerne, vand og rørsukker. Bring gryden i kog, og lad det simre på medium varme i ½ time. Rør jævnligt i gryden. Blend massen til en puré, og hæld den igennem en si. Sæt saucen på køl.
Blend sukker og æg, indtil massen er lysegul. Tilsæt mel, krydderier og salt. Bland, indtil teksturen er fin og lidt smuldret. Tilsæt det kolde smør, og ælt, indtil dejen er homogen, men så kort tid som muligt.
Form en flad, rund cirkel af dejen, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst ½ time. Smør bageformene. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse. Læg dejen over formene, og pres den ned i bunden og op ad siderne. Skær overskydende dej af.
Læg bagepapir hen over dejen i formene, og fyld dem op med bønner. Blindbag tærtebundene i 5 minutter ved 180°. Fjern papir og bønner, og bag bundene i yderligere 5 minutter, indtil de får farve og er bagt i midten. Køl tærtebundene af.
Hæld en skefuld grapefrugtsauce på hver tallerken. Læg en skefuld is på saucen, og læg tærten omvendt oven på iskuglen. Mas bunden med en ske, så den går lidt i stykker.
Skær grapefrugten i fine skiver, fjern hinder og kerner. Pynt tærten med grapefrugtskiverne, og drys granatæblekerner henover. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
22. marts 2019 af .

Foto: Marieke Verdenius

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar