Tærte med citroncreme, flødeskum og nektariner

Top tærten med dine yndlingsfrugter og bær i rigelige mængder. Det giver en overdådig og farverig tærte med en dejlig frisk smag, som komplimenterer citroncremen og flødeskummet.

Bemærk
Afkøling: Ca. 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform, 22 x 22 cm (eller en rund form, 22 cm i diameter)

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør sammen med flormelis, vaniljekorn og salt. Rør æg i.
Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Varm ovnen op til 190°. Sæt den kolde tærtebund i ovnen, og bag den i 15 minutter.
Riv skallen af ⅔ af citronerne fint, og pres saften af alle citronerne.
Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, citronskal og citronsaft sammen i en skål med et piskeris.
Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund. Sænk ovntemperaturen til 160°, og bag citrontærten i ovnen i 15 minutter.
Lad den køle af i formen placeret på en rist. Sæt den herefter på køl i mindst 2 timer.
Pisk fløden til skum. Skyl nektariner, og skær dem i passende stykker. Skyl bær. Fjern sten fra halvdelen af kirsebærrene. Pynt tærten med flødeskum og sensommerfrugt. Drys med hakkede pistacienødder.

Tip!

For at spare penge kan du lave dit eget mandelmel ved at smutte mandler og blende dem helt fint i en minihakker eller foodprocessor.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
26. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar