Tærte med broccoli, bacon og karamelliserede løg
29. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Har du ekstra løg på lager, kan du sagtens blande flere af dem i fyldet på den her broccolitærte med bacon, som ud over de karamelliserede løg indeholder store, saftige stykker af frisk mozzarella.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med et æg og lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Del broccoli i buketter, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem afdryppe godt.
Halvér løgene, og skær dem i skiver. Steg bacontern på en pande ved middel varme, til de er gennemstegte.
Tag bacon fra panden, og steg løg bløde og karamelliserede i 5-7 minutter i lidt smør samt det fedt, der ligger tilbage. Dryp balsamicoeddike over.
Fordel broccoli, løg og bacon på den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk, salt og peber. Hæld det over fyldet.
Pluk mozzarella i grove stykker, læg dem øverst, og bag tærten i 35-40 minutter, til æggemassen har sat sig. Spis tærten kold eller lun, gerne sammen med en blandet, grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk