Tærte med blå ost og friske krydderurter

Sprød tærtebund med fyld af æg, fløde og blå ost, der tilsammen giver en cremet og skarp smag. Hvis du køber en færdig tærtedej, kan du minimere din arbejdstid i køkkenet til kun 15 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær blåskimmelosten i grove stykker.
Rul tærtedejen ud, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Prik tærtebunden med en gaffel, så den ikke hæver op under bagning.
Pisk æg sammen med fløde og mælk i en skål. Skyl og hak krydderurterne fint (du skal bruge ca. 1 dl hakkede urter til én tærte). Gem lidt plukkede krydderurter til pynt.
Vend æggemasse og krydderurter sammen, og krydr med salt og peber. Fordel æggemassen oven på tærtebunden, og fordel blåskimmelosten over tærten.
Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til den er flot gylden på toppen. Lad den køle lidt af.
Pil skalotteløg, skær det i tynde skiver, og drys dem over den lune tærte sammen med lidt friske krydderurter.

Tip!

Der findes mange forskellige typer blåskimmelost. Køb fx gorgonzola, hvis du ikke ønsker ostesmagen for stærk. Du kan også nøjes med at bruge 75 g blåskimmelost og supplere med revet cheddar eller gouda. Hvis du bare elsker blåskimmel og ikke kan få nok af den pikante smag, kan du bruge roquefort eller Danablu, der er noget kraftigere i smagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
7. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar