Tærte med asparges og kylling

Kylling i karry kender du allerede, men har du nogensinde serveret det som en tærte med friske forårsgrøntsager?

Tærte med asparges og kylling
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
rugmel
1 dl
hvedemel
1 dl
groft salt
1 tsk.
vand
1 dl
skyr
1 spsk.
olivenolie
2 spsk.
olivenolie til formen
1 spsk.

Kyllingefyld

kyllingeinderfilet
350 g
forårsløg
1 bundter
grønne asparges
250 g
smagsneutral olie til stegning
1 spsk.
stødt karry
2 tsk.
æg
2
hytteost
200 g
skummetmælk
1 dl
salt
peber

Til servering

radiser
1 bundter
brøndkarse
1 potter

Udstyr

  • en aflang tærteform, 11 x 35 cm (eller en rund tærteform 24 cm i diameter)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Rør rugmel, hvedemel og salt sammen. Tilsæt vand, skyr og olie, og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen virker tør.
Pres dejen ud i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter, og prik dejen med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, og tag den ud.

Kyllingefyld

Skær kyllingekødet i tern. Rens og hak forårsløg groft. Rens asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå.
Steg kødet i olie på en pande, til det er næsten gennemstegt. Tilsæt karry, og lad det stege med i 1 minut. Kom forårsløg og asparges på panden, og steg videre i 1-2 minutter.
Fordel kyllingefyldet i den forbagte tærtebund. Rør æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.

Servering

Servér tærten med rensede radiser, brøndkarse og evt. en salat til.

Tip!

Skal det gå lidt hurtigere? Brug en færdigkøbt tærtedej, eller lav tærtebunden af 3-4 lag filodej.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'