Tærte med asparges og kylling
Kylling i karry kender du allerede, men har du nogensinde serveret det som en tærte med friske forårsgrøntsager?

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- rugmel
- 1 dl
- hvedemel
- 1 dl
- groft salt
- 1 tsk.
- vand
- 1 dl
- skyr
- 1 spsk.
- olivenolie
- 2 spsk.
- olivenolie til formen
- 1 spsk.
Kyllingefyld
- kyllingeinderfilet
- 350 g
- forårsløg
- 1 bundter
- grønne asparges
- 250 g
- smagsneutral olie til stegning
- 1 spsk.
- stødt karry
- 2 tsk.
- æg
- 2
- hytteost
- 200 g
- skummetmælk
- 1 dl
- salt
- peber
Til servering
- radiser
- 1 bundter
- brøndkarse
- 1 potter
Udstyr
- en aflang tærteform, 11 x 35 cm (eller en rund tærteform 24 cm i diameter)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Rør rugmel, hvedemel og salt sammen. Tilsæt vand, skyr og olie, og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen virker tør.
Pres dejen ud i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter, og prik dejen med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, og tag den ud.
Kyllingefyld
Skær kyllingekødet i tern. Rens og hak forårsløg groft. Rens asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå.
Steg kødet i olie på en pande, til det er næsten gennemstegt. Tilsæt karry, og lad det stege med i 1 minut. Kom forårsløg og asparges på panden, og steg videre i 1-2 minutter.
Fordel kyllingefyldet i den forbagte tærtebund. Rør æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Servering
Servér tærten med rensede radiser, brøndkarse og evt. en salat til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner