Tærte med asparges og kylling

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Kylling i karry kender du allerede, men har du nogensinde serveret det som en tærte med friske forårsgrøntsager?

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform, 11 x 35 cm (eller en rund tærteform 24 cm i diameter)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Rør rugmel, hvedemel og salt sammen. Tilsæt vand, skyr og olie, og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen virker tør.
Pres dejen ud i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter, og prik dejen med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, og tag den ud.
Skær kyllingekødet i tern. Rens og hak forårsløg groft. Rens asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå.
Steg kødet i olie på en pande, til det er næsten gennemstegt. Tilsæt karry, og lad det stege med i 1 minut. Kom forårsløg og asparges på panden, og steg videre i 1-2 minutter.
Fordel kyllingefyldet i den forbagte tærtebund. Rør æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Servér tærten med rensede radiser, brøndkarse og evt. en salat til.

Tip!

Skal det gå lidt hurtigere? Brug en færdigkøbt tærtedej, eller lav tærtebunden af 3-4 lag filodej.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar