Tærte med ærter, forårsløg og bacon
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprød bund, cremet i midten og med en besnærende ostetop. En tærte kan det hele, og som lun frokostret kræver den ikke andet på tallerkenen end god plads.
Ingredienser
Udstyr
en rund eller firkantet tærteform, ca. 25 x 25 cm
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Skær overskydende dej væk fra kanten med en kniv.
Steg baconternene på en tør pande, til de er gyldne og halvsprøde. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir på en tallerken.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æggene luftige med fløde. Tilsæt revet ost, og krydr med salt og peber.
Rens forårsløgene, og flæk dem på langs. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs.
Fordel bacon og ærter oven på tærtebunden, hæld æggemassen over, og læg de flækkede forårsløg øverst. Bag tærten på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden, og æggemassen er stivnet.
Rens og snit forårsløg. Skyl sukkerærter, og skær dem i smalle strimler. Skyl og tør ærteskud. Pynt den lune tærte med forårsløg, sukkerærter og ærteskud, og servér straks.
Tip!
En madtærte er den perfekte basis for alle dine overskydende grøntsager, hvad enten de er tilberedte eller rå. Løg, porrer og squash har godt af en tur på panden, inden de bruges som fyld i tærten, og kartofler skal være kogt eller bagt, inden de skæres i passende stykker og i en håndevending gør din tærte til en dejligt fyldig sag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk