Tacos med stegte ærtedeller
18. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Ærtedellerne har trods deres navn ikke ret meget med klassiske frikadeller at gøre. Farsen indeholder nemlig ærter og kartofler, og de små, saftige kugler er perfekte som fyld i tacos, sandwich eller salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Overhæld ærterne med kogende vand, og hæld vandet fra efter 1 minut.
Skær de kogte kartofler i tern, og blend dem med ærter, revet løg, æg og citronsaft i en blender, eller mos det godt sammen med en gaffel. Strukturen må gerne være lidt grov.
Rør salt, spidskommen, presset hvidløg, havregryn og hvedemel i, til konsistensen er jævn.
Form farsen til frikadellestørrelser, og steg dem gyldne på alle sider i rigeligt olie.
Snit hvidkål i tynde strimler og avocado i skiver. Dryp lidt citronsaft over.
Lun tacoskallerne efter pakkens anvisning, og fyld dem med kål, avocado, ærtedeller, tacosauce og frisk koriander.
Tip!
Ærtefarsen kan også steges som bøffer og bruges som vegetarisk alternativ i en burger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk