Tacos med stegte ærtedeller

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Ærtedellerne har trods deres navn ikke ret meget med klassiske frikadeller at gøre. Farsen indeholder nemlig ærter og kartofler, og de små, saftige kugler er perfekte som fyld i tacos, sandwich eller salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Overhæld ærterne med kogende vand, og hæld vandet fra efter 1 minut.
Skær de kogte kartofler i tern, og blend dem med ærter, revet løg, æg og citronsaft i en blender, eller mos det godt sammen med en gaffel. Strukturen må gerne være lidt grov.
Rør salt, spidskommen, presset hvidløg, havregryn og hvedemel i, til konsistensen er jævn.
Form farsen til frikadellestørrelser, og steg dem gyldne på alle sider i rigeligt olie.
Snit hvidkål i tynde strimler og avocado i skiver. Dryp lidt citronsaft over.
Lun tacoskallerne efter pakkens anvisning, og fyld dem med kål, avocado, ærtedeller, tacosauce og frisk koriander.

Tip!

Ærtefarsen kan også steges som bøffer og bruges som vegetarisk alternativ i en burger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar