Tacos med krydret oksekød og ananassalsa

14. februar 2023 af .

Foto: Line Falck

Sprøde skaller fyldt med krydret kød og en syrlig-sød salsa – fingermad, når det er bedst!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, hak det fint, og steg det i olie på en pande, til det er klart. Tilsæt spidskommen, paprika og oksekød, og lad det stege i 5 minutter, til kødet er brunet.
Vend brun farin og eddike sammen med kødet.
Tilsæt flåede tomater og tomatpuré, og lad det stege i 6-7 minutter.
Skær skrællen af ananassen. Skær den i kvarte på langs, og skær den hårde stok i midten væk. Skær ananassen i<br /> små tern.
Pil rødløget, og skær det i fine tern. Hak korianderen. Bland ananas, løg og koriander i en skål.
Lun tacoskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken. Anret med oksekød og ananassalsa, og top med cremefraiche.

Tip!

Stil tabascosauce eller sambal oelek frem på bordet, så hver især selv kan dryppe det over sine tacoer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tacos er en mexicansk ret, bestående af en tortilla med forskelligt fyld, oftest kød, grøntsager, ost og saucer. De kan være lavet af hvede eller majs, og fyldet varierer fra oksekød, kylling, svinekød, fisk eller grøntsager. Tacos kan serveres som en snack, en hurtig frokost eller en fuld måltid. De er populære i mange dele af verden og kan tilpasses med forskellige smagsvarianter og ingredienser.

Favoritten: Tacos med oksekød

Oksekød er måske nok det mest populære proteinvalg i en taco. Kødet kan være marineret, stegt eller grillet og typisk tilsat urter og krydderier. Det serveres ofte sammen med grøntsager såsom løg, agurk, tomater og avocado, og saucer som salsa, guacamole eller creme fraiche. Tacos med oksekød kan findes på mange mexicanske restauranter, og er også en populær hjemmelavet ret, da den nemt kan tilpasses personlig smag og præference.

Her er nogle idéer til fyld i tacos med oksekød:

  1. Grillet peberfrugt og løg
  2. Guacamole
  3. Rejer
  4. Frisk koriander
  5. Søde kartofler
  6. Bønner
  7. Pico de gallo / salsa fresca (friske tomater, løg og chili)
  8. Cheddarost
  9. Creme Fraiche (natural eller med koriander og lime)
  10. Syltede rødløg
  11. Mangosalsa
  12. Syltede jalapeños

Hjemmelavet tacokrydderi til tacos med oksekød

Der er rigtig mange måder at krydre oksekød til tacos. Her i opskriften er det vores yndlingsmåde med spidskommen, paprika, brun farin og æbleeddike. Hvis du er til en mere klassisk version med en god taco-krydderiblanding, så kan du sagtens lave din egen krydderiblanding, og variere den efter dine egne smagspræferencer. 

Her er en enkel opskrift på hjemmelavet tacokrydderi:

Ingredienser:

  • 2 spsk. chili pulver
  • 2 tsk. paprika pulver
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret løvstikke
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayennepeber (valgfrit)
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til en skål og bland godt sammen.
  2. Tilsæt eventuelt mere cayennepeber eller salt efter smag.
  3. Opbevar krydderiblandingen i en lufttæt beholder i op til 6 måneder.
  4. Tilsæt 2-3 teskefulde af krydderiblandingen til hakket oksekød, mens det steger i en pande, for at få krydret tacofyld af oksekød. 


Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar