Tacos med krydret kylling, avocado og kålsalat
30. juni 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gå efter de små, bløde tortillaer lavet på ren majsmel. De smager af det autentiske mexicanske køkken, er nemme at folde omkring fyldet og fås i velassorterede supermarkeder.
Bemærk
Måske kender du tacos som de hårde majsskaller, du kan købe i supermarkedet. Men i Mexico er tacos faktisk små bløde majstortillaer som her. Du kan dog sagtens lave retten med enten de hårde majsskaller eller store tortillapandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Bland alle krydderierne sammen, og vend kyllingekødet rundt i krydderiblandingen.
Opvarm en pande med olie, og steg kyllingestrimlerne på panden i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.
Skyl og snit spidskålen fint. Skær peberfrugterne i strimler. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland spidskål, peberfrugt og rødløg sammen i en skål. Halvér limefrugten, og pres limesaften ud over salaten. Vend rundt i salaten, og krydr med salt og peber.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Steg tortillaerne ganske kort på en tør og varm pande, til de er lune og let gyldne.
Anret de varme tortillaer med kålsalat, kylling, avocado og plukket koriander, og servér med cremefraiche og chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk