Tabbouleh med kikærter og grillet halloumi
22. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Tabbouleh er en smagfuld arabisk persillesalat, der bl.a. består af bulgur, finthakkede grøntsager og friske krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Afdryp, og afkøl. Skyl og afdryp kikærterne.
Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i halve, og skrab indmaden ud med en teske. Skær tomater og agurk i små tern. Pil rødløget, og hak det fint.
Skyl og afdryp persille og mynte, og hak krydderurterne fint (tag lidt fra til pynt).
Rør olie og citronsaft sammen i en salatskål, og krydr med spidskommen, salt og peber. Vend bulgur, kikærter, grøntsager og krydderurter sammen med dressingen.
Skær osten i aflange stykker, pensl dem med olie, og steg dem på en varm (grill-)pande i 3-4 minutter på hver side.
Rør yoghurt, spidskommen og friskpresset limesaft sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Anret tabbouleh med grillet halloumi, og servér med yoghurtdressing.
Tip!
Prøv en anden gang at lave tabbouleh med perlebyg eller couscous i stedet for bulgur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk