Syltetøj med brombær og blåbær
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Intet slår at spise brombær direkte fra busken. Men når efterårsvindene begynder at blæse udenfor, er det snart slut med den luksus. Så skynd dig at koge et par glas syltetøj, så september kan forblive sommersød lidt endnu.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl brombær og blåbær.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog brombær, blåbær, vaniljekorn- og stang, sukker og vand i en gryde i ca. 6 minutter. Rør forsigtigt rundt i syltetøjet imens.
Fisk vaniljestangen op fra gryden. Fjern evt. skum på toppen af syltetøjet. Hæld syltetøjet i rene, skoldede glas.
Tip!
Bliv ikke nervøs, når syltetøjet er helt flydende i gryden. Det er først, når syltetøjet er koldt, at det får den rigtige konsistens.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på nem solbærsyltetøj