Syltede valnødder
24. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Syltede valnødder er superlækre på ostebordet og særligt sammen med blåskimmeloste. De kan også serveres som topping oven på is, skyr eller græsk yoghurt.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld valnødderne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, og afdryp dem herefter i en sigte.
Kom vaniljekorn, brun farin, sirup, vand og portvin i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middellav varme, og lad sukkerlagen småkoge uden låg i 10 minutter.
Hæld de afdryppede valnødder ned i sukkerlagen, og lad dem simre med i 2-3 minutter.
Afkøl de syltede valnødder let, og hæld dem herefter på et skoldet glas med låg. Sæt dem på køl, og servér f.eks. med kiks og blåskimmelost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk