Syltede svampe
13. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Brug syltede svampe som syrligt tilbehør til en bøf bearnaise eller til brændende kærlighed i stedet for rødbeder.
Ingredienser
Udstyr
et sylteglas
Sådan gør du
Pres saften af appelsinen. Bring eddike og honning i kog i en gryde sammen med timian, appelsinsaft og peberkorn, og lad lagen simre i ca. 10 minutter, til ca. halvdelen af væsken er tilbage.
Børst svampene rene, enten med en blød pensel eller med en svampebørste, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
Vend svampene i eddikelagen i gryden, og lad dem simre i 3 minutter under låg.
Afkøl svampene i lagen, og hæld dem i et rengjort glas sammen med lagen. Sæt låg på glasset.
Svampene kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at trække i et døgn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk