Syltede squash i olie
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Disse syltede squash er først kogt i hvidvin og eddike og siden hen lageret i olie. Servér squashene som del af antipasti eller som tilbehør til stegt kød eller fjerkræ, eller læg et par stykker i en sandwich.
Bemærk
Tørretid: Mindst 2 timer. Holdbarhed: Mindst 1 år i køleskabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl squashene godt, og skær stilk og bund af. Flæk squashene i kvarte på den lange led. Skær de bløde kerner væk. Skær resten i skrå stykker på ½-1 cm’s bredde.
Kog hvidvin, eddike og salt op i en gryde. Kog squashstykkerne lidt ad gangen i 2 minutter. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i en sigte.
Bred squashene ud på et rent viskestykke. Læg et andet viskestykke over, og lad dem tørre i et par timer eller natten over.
Pil og halvér hvidløgene. Bland hvidløg og nelliker med squashene, og fordel dem i rene, skoldede glas.
Hæld olie over, og sørg for, at squashene ligger tæt, og at der ikke er for mange luftbobler. Sæt tætlukkende låg på glassene, og opbevar dem i køleskabet. Squashene smager bedst efter 1 måned og kan holde sig i op til 1 år på køl.
Tag den ønskede mængde squash op af glasset, og lad dem dryppe af i en sigte, mens de bliver stuetempererede.
Tip!
Brug bare en billig flaske hvidvin, det betyder ikke noget i denne sammenhæng. Kogelagen kan genbruges til andre grøntsager, fx svampe, peberfrugter, hvidløg, blomkål, gulerødder eller løg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk