Syltede rødløg med enebær og nelliker

4. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Syltede rødløg med enebær og nelliker er skønt tilbehør til f.eks. varm leverpostej, kogt skinke eller frikadeller. Prøv dem også i en hjemmelavet flæskestegssandwich sammen med tynde skiver af et sprødt og friskt æble.

Bemærk
Trækketid: Mindst natten over, gerne et par dage.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 sylteglas

Sådan gør du

Kom eddike, sukker, enebær, nelliker og peberkorn i en gryde, og kog under omrøring, til sukkeret smelter.
Snit rødløgene i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Læg løgringene i et atamonskyllet sylteglas, og hæld eddiken over. Sæt låg på med det samme.
Lad løgene trække på køl natten over eller i et par dage.
Servér til leverpostej, kogt skinke, frikadeller eller flæskesteg.

Tip!

Hvis du ved, at de syltede løg skal spises inden for et par dage, kan du sagtens udelade Atamon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Den her opskrift er med krydderier - hvis du leder efter en nem og klassisk version, så se den her opskrift: Syltede rødløg. 

Syltede rødløg er en perfekt og lækker tilføjelse til de hverdagsretter, der lige mangler et eller andet, for at være hverdagsluksus. De er nemme og billige at lave, samtidig med at de holder sig godt i køleskabet. De søde og syrlige løg har mange fordele. De smager fantastisk og pynter fint på stort set alle retter. Og de er lynhurtige at lave!  

Tip til syltede rødløg

  1.  Du kan lave en hurtig version ved at lade løgene koge med i gryden et par minutter.  Kom dem på glas og stil på køl, og servér efter 15 minutter.  
  2.  Eksperimentér med krydderier! Du kan udelade krydderier, eller tilføje dine favoritter. Prøv fx chili, salvie, timian, sennepsfrø, fennikelfrø, nelliker, dild, eller kanelstænger. 
  3.  Dine løg er klar efter et par timer i køleskabet, og kan holde sig i et par uger.

Holdbarhed på syltede rødløg

Syltede rødløg holder sig et par dage i et helt almindeligt glas. Du kan forlænge holdbarheden gevaldigt ved at skolde glasset inden du kommer løgene i, og endnu mere hvis du skyller glasset i Atamon efter du har skoldet det. 

Du kan se på lagen, når de begynder at blive for gamle. Lagen bliver grå og grumset, når de synger på sidste vers.

Hvorfor sylte?

Når man sylter, kan råvaren holde sig i længere tid, hvilket betyder at man kan få glæde af frugt og grønt hele året.  Derudover bevarer man også størstedelen af alle de gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Syltning sænker pH-værdien i råvarer, go det gør, at de holder sig længere – og smager anderledes!

Velsmagende retter med syltede rødløg:

Syltede rødløg er den perfekte tilføjelse til at spice en klassisk ret op. Her er vores bud på nogle lækre retter med syltede rødløg. 

  1. Pizza med syltede rødløg, valnødder og feta
  2. Tacos med refried beans og syltede rødløg
  3. Bøf med syltede rødløg og grønt
  4. avocadomad med spejlæg og syltede rødløg

Oplev vores andre opskrifter med syltning

Er du også blevet helt vild med at sylte? Så har vi en masse opskrifter liggende med lækre bud på din næste syltning: Stort tema og syltning

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar