Syltede rødbeder med sennepsfrø og kanel

Når du skal lave syltede rødbeder med sennepsfrø og kanel, skal du have et par rummelige sylteglas klar, gerne skoldet og evt. skyllet i Atamon. Nyd rødbederne til leverpostejmaden, til lune frikadeller og til meget andet. De er ganske enkelt uundværlige på et klassisk dansk frokostbord.

Bemærk
Kogetid: 30-60 minutter. Trækketid: 2 dage.

Ingredienser

Udstyr

2 sylteglas

Sådan gør du

Skrub og rens rødbederne grundigt for jord og urenheder, og kom dem i en stor gryde. Dæk med vand, tilsæt salt, og bring i kog. Kog små rødbeder i 30-40 minutter og store rødbeder i 50-60 minutter.
Hæld vandet fra rødbederne, og overhæld dem straks med iskoldt vand. Skift gerne det kolde vand et par gange.
Gnid skindet af rødbederne, brug evt. engangshandsker. Lad rødbederne afkøle, og skær dem i skiver. Udstik dem evt. med små stjerner eller hjerter i midten. Kom alle rødbederne og evt. udstikningerne i et atomonskyllet sylteglas.
Hæld eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, sennepsfrø og laurbærblade. Kog op under omrøring, til sukkeret smelter.
Hæld lagen over rødbederne, og læg låg på sylteglassene med det samme.
Lad de syltede rødbeder trække i et par dage. Herefter er de klar til brug. Opbevar mørkt og køligt i 2-5 måneder.

Tip!

Når du koger og sylter rødbeder, er det vigtigt, at rødbederne har samme størrelse. Kogetiden afhænger af rødbedernes størrelse. Kog små rødbeder i 30-40 minutter og store rødbeder i 50-60 minutter. Rødbederne bliver først møre, når de overhældes med iskoldt vand efter kogningen, så fibrene i rødbederne sprænges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
4. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar