Syltede rødbeder med nelliker og vanilje

Rødbederne pynter på køkkenbordet, mens de trækker smag af den sur-søde lage, som er julekrydret med nelliker og vanilje.

Bemærk
Trækketid: Mindst 3 dage, gerne et par måneder.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub rødbederne. Kog dem i letsaltet vand i ca. 30 minutter.
Skyl straks de kogte rødbeder i iskoldt vand. Gnub skallen af, og skær rødbederne i mindre stykker.
Bring æblecidereddike, hyldebærsaft, sukker, nelliker, laurbærblad, flækket vaniljestang og peberkorn i kog.
Læg rødbederne i et stort, rengjort patentglas, hæld den kogende eddikelage over, og luk glasset.
Lad rødbederne trække i mindst 3 dage, så smagen af krydderierne træder frem.
De syltede rødbeder kan holde sig i et lukket glas i køleskabet i månedsvis.

Tip!

Du kan vælge at skylle det rengjorte patentglas med Atamon for at forlænge holdbarheden på dine syltevarer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar