Syltede rødbeder med nelliker og vanilje
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Rødbederne pynter på køkkenbordet, mens de trækker smag af den sur-søde lage, som er julekrydret med nelliker og vanilje.
Bemærk
Trækketid: Mindst 3 dage, gerne et par måneder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne. Kog dem i letsaltet vand i ca. 30 minutter.
Skyl straks de kogte rødbeder i iskoldt vand. Gnub skallen af, og skær rødbederne i mindre stykker.
Bring æblecidereddike, hyldebærsaft, sukker, nelliker, laurbærblad, flækket vaniljestang og peberkorn i kog.
Læg rødbederne i et stort, rengjort patentglas, hæld den kogende eddikelage over, og luk glasset.
Lad rødbederne trække i mindst 3 dage, så smagen af krydderierne træder frem.
De syltede rødbeder kan holde sig i et lukket glas i køleskabet i månedsvis.
Tip!
Du kan vælge at skylle det rengjorte patentglas med Atamon for at forlænge holdbarheden på dine syltevarer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Mormors basisopskrift på syltede rødbeder
Powered by Froala Editor