Syltede rødbeder med kanel og sennepsfrø

25. januar 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Hjemmesyltede rødbeder smager skønt. I denne version er de krydret med kanel og sennepsfrø – helt perfekte på leverpostejsmadden eller som tilbehør til aftensmaden.

Bemærk
Trækketid: Mindst 2 døgn.

Ingredienser

Udstyr

1 stort sylteglas med låg

Sådan gør du

Skrub rødbeder, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 30-45 minutter, til de er netop møre.
Skyl rødbederne med koldt vand, og gnid herefter skindet af dem.
Skær rødbederne i tykke skiver, og læg dem i et skoldet sylteglas.
Kog eddike, rørsukker, salt, laurbærblade, peberkorn, sennepsfrø og kanelstang sammen i en gryde, til sukkeret smelter.
Hæld den varme syltelage over rødbederne, og sæt låg på glasset. Opbevar dem i køleskabet. Efter mindst 2 døgn er rødbederne klar til at blive spist.

Tip!

Skyl sylteglasset i atamonvand, inden du hælder rødbederne i. Så forlænges holdbarheden. Uåbnet kan rødbederne holde sig 3-6 måneder, og efter åbning er holdbarheden ca. 1 måned. Kassér rødbederne, hvis lagen bliver uklar.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar