Syltede rødbeder med kanel og sennepsfrø
25. januar 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Hjemmesyltede rødbeder smager skønt. I denne version er de krydret med kanel og sennepsfrø – helt perfekte på leverpostejsmadden eller som tilbehør til aftensmaden.
Bemærk
Trækketid: Mindst 2 døgn.
Ingredienser
Udstyr
1 stort sylteglas med låg
Sådan gør du
Skrub rødbeder, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 30-45 minutter, til de er netop møre.
Skyl rødbederne med koldt vand, og gnid herefter skindet af dem.
Skær rødbederne i tykke skiver, og læg dem i et skoldet sylteglas.
Kog eddike, rørsukker, salt, laurbærblade, peberkorn, sennepsfrø og kanelstang sammen i en gryde, til sukkeret smelter.
Hæld den varme syltelage over rødbederne, og sæt låg på glasset. Opbevar dem i køleskabet. Efter mindst 2 døgn er rødbederne klar til at blive spist.
Tip!
Skyl sylteglasset i atamonvand, inden du hælder rødbederne i. Så forlænges holdbarheden. Uåbnet kan rødbederne holde sig 3-6 måneder, og efter åbning er holdbarheden ca. 1 måned. Kassér rødbederne, hvis lagen bliver uklar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på syltede rødbeder!
Powered by Froala Editor