Syltede rabarber og rødløg

19. juni 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Syltede rabarber og rødløg kan pifte enhver hverdagsret op. Brug dem f.eks. til fisk, stegt kylling, grillet kød eller burger.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld sukker og eddike i en gryde. Knus fennikelfrø groft med en morter eller bagsiden af en stor kokkekniv. Bank kardemommekapslerne let med fingrene, så de åbnes.
Krydr eddikeblandingen med fennikelfrø, kardemommekapsler, stjerneanis og peber, og kog lagen op. Lad den koge i 2-3 minutter.
Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
Sigt eddikelagen (eller undlad, hvis du kan lide de rustikke krydderier, der fortsat vil give smag).
Fordel rabarber og rødløg i den varme syltelage, og lad det hele simre i 3-4 minutter. Sluk for varmen, og lad rabarber og rødløg afkøle i lagen.
Hæld det hele i et skoldet glas, og opbevar det køligt og mørkt indtil brug.

Tip!

De syltede rabarber og rødløg kan holde sig i mindst en uge på køl. Hvis glasset ikke er åbnet, og rabarber og rødløg er dækket af lagen, kan det holde sig i ca. 6 måneder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar