Syltede grøntsager
3. oktober 2022
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
Et glas med syltede agurker, gulerødder, rødløg, forårsløg og krydderurter gør sig godt på ethvert frokostbord og som tilbehør til en af efterårets mange gryderetter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurker, og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
Pil og hak rødløg groft. Pil hvidløg, og skær dem i halve. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl og pluk dild.
Bland grøntsager og dild sammen i en skål, og fordel dem i et skoldet sylteglas.
Kog vand, eddike og krydderier i en gryde i et par minutter, og hæld lagen over grøntsagerne i sylteglasset.
Læg låget på sylteglasset, og lad grøntsagsblandingen hvile på køl indtil servering.
Tip!
Skal grøntsagerne gemmes i flere uger, er det en god idé at skylle glasset i lidt atamon, inden grøntsager og lage hældes i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk