Syltede grønne tomater

8. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Selvom dine tomater ikke er blevet røde og modne, kan de sagtens spises. De smager skønt, hvis de syltes i en sukker-eddike-lage. Brug tomaterne i kødretter, sandwiches, salater eller som snacks til drinks.

Bemærk
Trækketid: 1-2 uger.

Ingredienser

Sådan gør du

Prik tomaterne med en tandstik, så syltelagen kan trænge ind. Er dine tomater meget store, så skær dem i halve eller kvarte.
Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og kog blandingen op.
Flæk vaniljestangen, og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne. Lad blandingen koge let, til sukkeret er opløst.
Kom tomaterne i gryden, og lad dem koge 5-10 minutter. De må endelig ikke blive alt for bløde.
Tag tomaterne op af gryden med en hulske, og kom dem i skoldede sylteglas. Hæld den varme syltelage over, til tomaterne er godt dækket og luk glasset.
Lad tomaterne trække 1-2 uger, før du spiser dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar