Syltede grønne tomater
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Betina Hastoft
Selvom dine tomater ikke er blevet røde og modne, kan de sagtens spises. De smager skønt, hvis de syltes i en sukker-eddike-lage. Brug tomaterne i kødretter, sandwiches, salater eller som snacks til drinks.
Bemærk
Trækketid: 1-2 uger.
Ingredienser
Sådan gør du
Prik tomaterne med en tandstik, så syltelagen kan trænge ind. Er dine tomater meget store, så skær dem i halve eller kvarte.
Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og kog blandingen op.
Flæk vaniljestangen, og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne. Lad blandingen koge let, til sukkeret er opløst.
Kom tomaterne i gryden, og lad dem koge 5-10 minutter. De må endelig ikke blive alt for bløde.
Tag tomaterne op af gryden med en hulske, og kom dem i skoldede sylteglas. Hæld den varme syltelage over, til tomaterne er godt dækket og luk glasset.
Lad tomaterne trække 1-2 uger, før du spiser dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk