Syltede blommer

7. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

De syltede blommer smager skønt af sensommer med en klat vaniljeis til. Den mørke og smagfulde blommesirup kan selvfølgelig også bruges, f.eks. til is, pandekager og i hjemmeshakede cocktails.

Bemærk
Trækketid: 1 uge.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern stenen. Fyld blommerne i et skoldet patentglas.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og hæld begge dele i en gryde sammen med vand, sukker og stjerneanis.
Kog op, til sukkeret er opløst, sluk for varmen, og hæld rom i gryden.
Hæld siruppen over blommerne, og luk glasset til. Sæt det mørkt og køligt i 1 uges tid.
Vend rundt på glasset hver dag. Servér blommerne til f.eks. vaniljeis eller gode oste.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar