Syltede blommer
7. januar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
De syltede blommer smager skønt af sensommer med en klat vaniljeis til. Den mørke og smagfulde blommesirup kan selvfølgelig også bruges, f.eks. til is, pandekager og i hjemmeshakede cocktails.
Bemærk
Trækketid: 1 uge.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern stenen. Fyld blommerne i et skoldet patentglas.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og hæld begge dele i en gryde sammen med vand, sukker og stjerneanis.
Kog op, til sukkeret er opløst, sluk for varmen, og hæld rom i gryden.
Hæld siruppen over blommerne, og luk glasset til. Sæt det mørkt og køligt i 1 uges tid.
Vend rundt på glasset hver dag. Servér blommerne til f.eks. vaniljeis eller gode oste.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk