Svinemørbrad med serranoskinke og grøntsagsgratin
23. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når mørbraden bliver pakket ind i skinke og får en tur i ovnen, bliver skinken sprød og knasende som bacon.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl kartofler og gulerødder, rens fenniklen, og pil løget. Skær det hele i tynde skiver.
Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og krydr med timian, salt og peber. Hæld bouillon og fløde over grøntsagerne, og drys med friskrevet parmesan.
Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter, til grøntsagerne er møre, og fløden er tyknet.
Afpuds svinemørbraden for sener og hinder. Smør den med sennep, og krydr med timian, salt og peber.
Pak kødet ind i serranoskinke. Læg mørbraden i en bradepande med bagepapir, og steg den i ovnen samtidig med gratinen i ca. 30 minutter, til kødet har en centrumtemperatur på 62° (brug et stegetermometer). Lad kødet hvile i 5 minutter før servering.
Skyl og hak persillen. Skær mørbraden i skiver, og servér med grøntsagsgratin drysset med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk