Svinemørbrad med Pommes Anna og waldorfsalat

Pommes anna er ikke den mest fedtfattige måde at servere kartofler på, men det smager uartigt godt og egner sig perfekt til weekendmaden.

Svinemørbrad med Pommes Anna og waldorfsalat
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
bagekartofler
1½ kg
smør
75 g
hønsebouillon
½ liter
hakket frisk timian
2 spsk.
salt
peber

Svinemørbrad i svøb

parmaskinke
6 skiver
stor svinemørbrader (a ca. 600 g)
1
sød sennep med honning
1 spsk.
salt
peber

Grøn waldorfsalat

frisk grønkål
50 g
bladselleri
2 stilke
fast pærer
1
rødt æbler
1
røde vindruer
200 g
valnøddekerner
50 g
hasselnøddekerner
50 g
usprøjtet citroner
½
skyr
75 g
cremefraiche 38 %
25 g
flormelis
1 tsk.
salt
peber

Udstyr

  • en firkantet bageform, ca. 23 x 23 cm

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og læg dem i en skål med vand, så de ikke bliver brune.
Smelt smørret i en lille gryde, og rør det sammen med bouillon, timian, salt og peber. Lad smørblandingen blive i gryden ved lav varme, så den forbliver smeltet.
Skær kartoflerne i 2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Dup dem tørre med et viskestykke.
Beklæd formen med bagepapir, og pensl med lidt af smørblandingen. Læg kartoffelskiverne lagvis i formen, så de overlapper hinanden. Pensl hvert lag kartofler med smørblanding, og krydr hvert 3. lag med salt og peber. Fortsæt, indtil alle kartoflerne er brugt op. Der bliver ca. 10 lag i alt.
Pensl det øverste lag med smørblanding, og krydr igen med salt, peber og timian. Dæk fadet med alufolie. Bag kartoflerne i en 200° varm ovn i 45 minutter. Fjern alufolien, og sæt fadet tilbage i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden. Test med et træspyd, at kartoflerne er møre.
Vend pommes annaen ud af formen, og skær den i pæne, firkantede stykker.

Svinemørbrad i svøb

Bred parmaskinken ud på et stykke bagepapir, så skiverne overlapper hinanden. Læg mørbraden ovenpå, og pensl med sennep. Krydr med salt og peber, og rul skinken stramt sammen om kødet. Steg kødet i en 200° varm ovn – gerne samtidig med kartoflerne – i 30-35 minutter, til kødet har en centrumtemperatur på 62-65°.

Grøn waldorfsalat

Skyl og tør grønkål, og hak den groft. Skær bladselleri i tynde skiver. Skyl pære og æble, og skær dem i tynde både. Halvér druerne, og knus valnødderne. Hak hasselnødderne groft. Riv skallen, og pres citronen.
Rør skyr, cremefraiche, flormelis, citronsaft og -skal sammen, og krydr med salt og peber. Bland kål, bladselleri, pære, æble, druer og nødder med dressingen, men gem lidt af det hele til pynt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'