Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Her får svinemørbraden selskab af lækkert ovnbagt tilbehør. De bagte butternutsquash mætter på linje med kartofler, og skallen kan sagtens bages med og spises.
Bemærk
Ovntid: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skyl og halvér butternutsquashen; skrab kernerne ud med en ske, og læg butternutsquashen på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarin groft. Pil og hak hvidløg. Dryp butternutsquashen med olie, og drys med rosmarin, hvidløg og chili.
Bag butternutsquashen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er mør. Skær den bagte butternutsquash i skiver.
Skyl og rib grønkålen, og hak den fint. Skyl æblerne; halvér dem, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både, og vend dem sammen med grønkålen i en skål.
Pres saften af citronen. Dryp citronsaft og olie over salaten, og krydr med salt og peber.
Afpuds mørbraden for sener, og skær den i skiver på ca. 3 cm. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Servér mørbraden med butternutsquash og salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk