Svinemørbrad med hasselback butternutsquash og whiskysauce

28. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er ikke kun kartofler, som smager skønt, når du tilbereder dem hasselback. De tynde snit deler græskarret i flager med en blød midte og en sprød overflade. Prøv dem med en blød og krydret hjemmelavet whiskysauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft.
Afpuds mørbraden. Krydr med salt og peber, og brun den i lidt olivenolie. Steg kødet færdig i ovnen i ca. 20 minutter (kernetemperatur 62-65°).
Halvér butternutsquashen på langs, og kassér skal og kerner. Læg den med snitfladen nedad på en bageplade med bagepapir. Bag den ca. 15 minutter, og lad den afkøle let, inden du skærer tynde snit, der ikke går hele vejen igennem.
Læg fintsnittet hvidløg i nogle af lommerne. Pensl med olivenolie, og drys med salt, peber og rosmarin. Bag den mør i ca. 25 minutter, og pensl med lidt ekstra olie undervejs.
Smelt smørret, uden at det tager farve. Tilsæt tomatpuré og opvarm det til kogepunktet. Vend whisky, piskefløde, sukker, rosmarin, balsamico og 1 tsk. salt i. Lad det småsimre 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar