Svinemørbrad med gratineret ratatouille
7. marts 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Ratatouille er en fransk, sammenkogt ret med bløde grøntsager. I opskriften her gratineres den med gedeost og drysses med masser af bredbladet persille.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Afpuds svinemørbraden, og brun den i smør på en pande. Krydr med salt og peber, og læg den i et ovnfast fad.
Steg mørbraden i ovnen ca. 18 minutter. Lad den hvile utildækket i 10 minutter, og skær den i brede skiver.
Skær aubergine, squash og peberfrugt i grove tern, og rødløg i smalle både.
Rør hakkede tomater med presset hvidløg, olivenolie, oregano, salt og peber.
Bland tomatsaucen med grøntsagerne, og læg det i et ovnfast fad.
Bag retten i ovnen i 15 minutter. Vend rundt, smuldr gedeost over, og bag færdig i 10-15 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Servér med grofthakket bredbladet persille på toppen.
Tip!
Du kan også krydre mørbraden med f.eks. paprika eller pensle den med presset hvidløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk