Svinemørbrad med gratinerede grøntsager
22. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Grøntsager bagt i ovnen sammen med fløde og ost er en genial tøm grøntsagsskuffen-ret. I opskriften foreslår vi porrer i store stykker og knoldselleri og gulerødder i små tern, men de fleste slags grøntsager kan bruges. Prøv f.eks. store stykker af broccoli eller blomkål drysset med små stykker rødbede, pastinak eller hvidkål.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160° varmluft.
Halvér porrerne på langs. Læg dem i et smurt, ovnfast fad. Skær selleri og gulerødder i små tern, og drys dem over.
Krydr med salt og peber. Hæld fløde og ost ved, og bag retten i ca. 25 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Afpuds svinemørbraden for sener og hinder. Brun den i olivenolie ved god varme på alle sider. Krydr med salt og peber, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 20 minutter. Bruger du stegetermometer, skal det vise 62°. Lad mørbraden hvile i 5 minutter, og skær den i skrå skiver.
Servér med gratinerede grøntsager, kogte kartofler og lidt frisk estragon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk