Svinemørbrad med bagte jordskokker og salat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Mørbrad med moste bagte jordskokker er et let og delikat alternativ til kartoffelmos. Kombinér med de krydderurter, du har lyst til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Skyl jordskokkerne, og fordel dem på en bradepande. Bag dem i ovnen med skræl på i ca. 35 minutter, til de er møre.
Pil skallen af de bagte jordskokker, og mos jordskokkerne sammen med olie, salt og hakket timian.
Afpuds mørbraden for fedt og sener, og krydr med salt og peber. Varm olie op på en stor pande, og brun mørbraden på alle sider.
Læg den i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 20 minutter sammen med jordskokkerne.
Skyl og bræk salaterne i grove stykker, og vend med persilleblade.
Pres citronen, så saften kan bruges. Dryp med citronsaft og olie, og krydr med salt og peber.
Skær kødet i 4 cm tykke stykker, anret på lidt jordskokkemos, og servér med grøn salat og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk