Svinemørbrad med æblechutney og krydrede ris
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En hjemmelavet æblechutney løfter hverdagsmåltidet til nye højder. Lav gerne en stor portion af chutneyen god tid i forvejen, og opbevar den i køleskabet i rene, skoldede glas med låg – så holder den sig fint i flere uger.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds mørbraderne for sener og fedt.
Pil hvidløg, og pluk koriander. Hak begge dele fint, og bland det med fitrevet citronskal, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Steg mørbraderne på alle sider i olie på en pande. Læg dem i en bradepande, fordel krydderolien over dem, og steg dem færdige i en 175º varm ovn i ca. 25 minutter. Tag mørbraderne ud, pak dem i alufolie, og lad dem hvile i ca. 12 minutter.
Skyl risene i koldt vand i en sigte. Pil løget, hak det fint, og steg det let i olie på en pande. Tilsæt krydderier, og vend risene i.
Hæld vand på, kog op, skru ned, læg låg på, og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i 15-20 minutter under låg.
Skær æbler i både uden kernehus. Kog de øvrige ingredienser sammen til en lage, og tilsæt æbler, når sukkeret er smeltet. Skru ned for varmen, og lad æblerne småsimre i 10-15 minutter. Afkøl til stuetemperatur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk