Svinemørbrad i østerssauce med sprøde grøntsager
24. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Retten er nem og lynhurtig at lave, og grøntsagerne kan varieres efter sæson.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den herefter i tynde skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
Skyl aspargesene, bræk den nederste træede ende af, og skær resten i mindre stykker. Skyl sukkerærterne, og halvér dem evt. på langs.
Opvarm en wok med olie, og steg mørbraden ved høj varme i 4-5 minutter, til den er næsten gennemstegt. Tilsæt rødløg, asparges og sukkerærter, og lad grøntsagerne stege med i et par minutter.
Tilsæt østerssauce, bouillon og sukker, og steg videre, til saucen koger op og tykner let. Smag til med limesaft, salt og peber.
Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken. Rist cashewnødderne let gyldne på en varm og tør pande. Vend cashewnødderne i retten, drys lidt på toppen, og servér med kogte jasminris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk