Svinemørbrad i fad med løg, champignon og feta
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Skær et dybt snit i mørbraden, og fyld kødet med løg, svampe og feta. Så får kødet en ekstra god smag, og den skånsomme ovnstegning sørger for, at kødet bliver saftigt og mørt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle en smule af, og skær dem i halve.
Tænd ovnen på 210º.
Pil rødløgene, og hak dem groft. Rens champignonerne, helst uden at bruge vand – ofte er det nok at bruge en urtekniv og evt. en blød børste. Skær champignonerne i halve. Bræk fetaosten i mindre stykker. Hak oreganoen.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener. Skær et dybt snit på langs i mørbraden, men uden at skære helt igennem.
Læg kartoflerne i en lille bradepande eller i et ovnfast fad. Læg mørbraden oven på kartoflerne, så det snit, du skar i kødet, vender opad. Fordel de hakkede rødløg, champignoner, fetaost og oregano ned i revnen på kødet, og dryp med olivenolie. Krydr godt med salt og peber.
Sæt bradepanden i den varme ovn i 30-35 minutter, eller til mørbraden er netop gennemstegt.
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg.
Server mørbrad og aspargeskartofler direkte fra fadet med hvidløgsdip og brød som tilbehør.
Tip!
Du kan evt. hælde en dåse hakkede tomater og 1 dl piskefløde i bunden af bradepanden, før du sætter den i ovnen. Det giver en lækker sauce til retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk