Svinekoteletter med polenta og bagte tomater
11. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Svinekoteletter får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg svinekoteletterne i en skål. Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Bland rosmarin og hvidløg med balsamicoeddike, olie, sennep, honning, salt og peber i skålen, og vend koteletterne godt rundt i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter – gerne natten over – på køl.
Tænd ovnen på 180°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter, til tomaterne er flot gyldne. Dryp balsamico over de bagte tomater, og krydr med salt og peber.
Hæld majsgryn i kogende saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
Steg koteletterne på en (grill)pande i et par minutter på hver side, og servér dem med polenta og bagte tomater.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk