Svinekoteletter med jordskoksalat
14. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
De små knoldede jordskokker kan godt være lidt svære at rengøre, men de gemmer på en masse sunde sager og smager samtidig dejligt både kolde og varme. Prøv dem kolde i en simpel salat, hvor deres rå, nøddeagtige smag får lov til at skinne igennem.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre, og brun dem i olie ved god varme. Krydr med salt og peber.
Dæmp varmen, og steg koteletterne i yderligere 4-5 minutter på hver side.
Riv jordskokker og æbler, eller skær dem tyndt ud, gerne på et mandolinjern. Dryp citronsaft over løbende, så de ikke bliver brune.
Bland olie, salt og peber med presset hvidløg.
Hak mandler og koriander groft.
Vend alle ingredienserne til salaten sammen, og servér den til svinekoteletterne sammen med et stykke brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk