Svinekoteletter med æble-rosmarinflæsk
30. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Æbler er formidable til at give sødme og syrlighed i det salte køkken. Prøv f.eks. at servere svinekoteletter med en skøn omgang æbler, der er stegt sammen med rosmarin og hvidløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.
Brun koteletterne på begge sider i en blanding af smør og olie, og steg dem færdig i 3-5 minutter på hver side. Lad koteletterne hvile på en tallerken.
Skær æblerne i tynde både uden om kernehuset. Steg æblerne sammen med presset hvidløg og rosmarin i det fedt, der ligger tilbage på panden, i 5-10 minutter, til æblestykkerne er let møre.
Skær gulerødder i lange strimler, f.eks. med en kartoffelskræller. Dryp citronsaft over, og vend med tranebær.
Servér æbleflæsket som tilbehør til koteletterne, og spis gulerodssalaten til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk