Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler
17. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Normalt er koteletter i fad en kalorietung omgang, men her får du den klassiske ret i en sund og lækker version.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun koteletterne på en varm, tør grillpande i 2 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne. Pil rødløget. Skyl æblerne.
Skær kartofler, løg og æbler i mindre stykker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad eller i en lille bradepande.
Drys med timian, og dryp med friskpresset appelsinsaft og lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
Sæt fadet i den varme ovn i 25 minutter. Tag fadet ud af ovnen, og læg de brunede svinekoteletter oven på kartofler, løg og æbler.
Steg det hele i ovnen i yderligere 8-10 minutter – tjek, at kartoflerne er møre.
Tip!
En grillpande giver koteletterne flotte striber, men du kan selvfølgelig også brune dem på en almindelig pande i lidt olie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk