Svinekød på spyd med rødløgssalat og fladbrød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Saftigt, fedtmarmoreret svinekød er perfekt til grillspyd, fordi det ikke når at blive tørt på grillen. Her i en mellemøstlig version med en god krydret marinade.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
8-12 grillspyd
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær kødet i 2 x 2 cm mundrette tern, hvis det ikke allerede er skåret ud. Læg dem i en frysepose, og hæld halvdelen af tahindressingen over. Massér kødet godt rundt i dressingen, luk posen, og lad kødet marinere i mindst 1 time på køl.
Tænd op i havegrillen i god tid (eller brug en grillpande).
Pil rødløg, halvér dem, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Pres saften af citronen.
Bland rødløg, persille og granatæblekerner, og vend det sammen med olie, citronsaft, salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med sumak.
Sæt det marinerede svinekød på spyd, og steg det på grillen (eller på en grillpande) i 3-4 minutter på hver side, til det er gennemstegt.
Halvér citronerne, og grill dem i 2 minutter med skærefladen nedad.
Varm fladbrødene på grillen, og anret dem på tallerkener sammen med grillspyd, rødløgssalat og grillede citroner. Servér resten af tahindressingen i en skål ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk