Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager
13. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
I stedet for at krydre kødet med salt og peber kan du hælde lidt fiskesauce over under stegningen. Det fremhæver rettens asiatiske præg.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg kødet i olie på en varm pande. Rens chilien, skær den i skiver, og lad den stege sammen med kødet. Krydr med salt og peber. Tag kødet fra varmen.
Pil majskolberne, og skær dem over på midten. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm grillpande. Tag dem fra varmen, og skær majskernerne af med en skarp kniv.
Pensl panden med olie, og grill peberfrugten godt på alle sider, til skindet er mørkt. Læg peberfrugten i en lukket frysepose eller en plastikbeholder med låg i 10 minutter. Pil herefter skrællen af. Skær peberfrugtkødet i aflange strimler.
Skyl squashen, og skær den i aflange, papirtynde skiver. Vend squash sammen med majs, peberfrugt og korianderblade.
Pres saften af limefrugten. Rør fiskesauce sammen med sesamolie, limesaft og rørsukker. Vend dressingen med de grillede grøntsager.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler på langs. Fordel dem oven på de kogte ris, og servér som tilbehør til kød og grillede grøntsager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk