Svinekød i kokossauce med ris
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Det møre kød serveres med ris og en skøn og cremet sauce af blandt andet kokosmælk. Det er både en nem og mættende hverdagsret.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pres saften af limefrugterne. Læg kødet i en skål, og hæld sojasauce, fiskesauce og limesaft over.
Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Skyl sukkerærter, og skær dem i mindre stykker på langs. Rens og hak chili. Pil og hak hvidløg. Steg hvidløg og chili i 1-2 minutter i olie i en wok eller på en pande. Tilsæt kødet og marinaden, og steg videre i 8-10 minutter.
Hæld kokosmælk på panden, og lad retten simre i 5-6 minutter. Lad sukkerærter koge med de sidste 3 minutter.
Rist peanuts på en pande, og hak dem. Drys wokretten med peanuts og koriander, og servér med ris.
Tip!
Spis evt. retten med spisepinde. Det giver en hyggelig og lidt anderledes madoplevelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk