Svinekam og hvidkålssalat med appelsin og blåbær

Byd julen indenfor på bordet med marineret svinekam og en frisk og sprød salat. Nem aftensmad både til hverdag og fest.

Svinekam og hvidkålssalat med appelsin og blåbær
0-30 min.

(0)

15. december 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Svinekam med sojamarinade

svinekam uden svær
1 kg
sojasauce
½ dl
dijonsennep
2 spsk.
flydende honning
2 spsk.

Hvidkålssalat

hvidkål
300 g
mandler
50 g
appelsiner
4
vaniljepulver
½ tsk.
salt og peber
blåbær
125 g

Sådan gør du

Svinekam med sojamarinade

Skær sværen af svinekammen, hvis den ikke allerede er fjernet. Bland sojasauce, sennep og honning, og gnid marinaden ind i kødet.
Tænd ovnen på 200°. Læg svinekammen i et ovnfad, og hæld 2 dl vand i bunden af fadet. Steg svinekammen i ovnen i ca. 1 time, til kødet er mørt og gennemstegt.

Hvidkålssalat

Skyl og snit hvidkål meget fint. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem herefter groft. Skær 3 appelsiner i tynde fileter. Pres saften af den sidste appelsin ned i en skål, og rør saften sammen med vaniljepulver, salt og peber.
Vend appelsindressingen sammen med hvidkålen, og anret den på et fad sammen med appelsinfileter og friske blåbær. Top hvidkålssalaten med grofthakkede mandler.

Servering

Lad svinekammen hvile i 5 minutter, og skær den herefter i skiver. Anret kødet på et fad, og dryp gerne lidt af stegelagen fra ovnfadet over kødet som ekstra væde. Servér sammen med hvidkålssalaten.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'