Svinekam med kartoffelfad
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Svinekam er ægte mormormad, og her får du en lækker version med kartoffelfad og flødekogte gulerødder – velbekomme!
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Krydr svinekammen med rosmarin, salt og peber. Læg den på en rist over en bradepande, og læg alufolie i bunden af bradepanden. Steg svinekammen i ovnen i 1 time.
Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Læg dem i en lille bradepande, vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Sæt kartoflerne i ovnen over eller under svinekammen, og steg dem i ca. 30 minutter. Vend rundt i dem undervejs.
Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Svits dem i olie i en gryde sammen med timian i 2-3 minutter.
Hæld fløde over gulerødderne, og skru ned til moderat varme. Rør ofte i gulerødderne, og pas på, at de ikke brænder på i bunden. Lad dem småsimre uden låg i 20-25 minutter.
Skær stegen i tynde skiver, og server med kartoffelfadet og de flødekogte gulerødder.
Tip!
Bliver der kød til overs, kan du bruge det til biksemad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk