Svinebryst med krydderurter og hvidvin
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Enhver buffet bør indeholde et godt stykke kød, og denne udskæring fra grisen er både saftig og smagfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250º. Kom timian, rosmarin, pillede hvidløgsfed og olivenolie i en blender eller foodprocessor, og blend det til en grov puré.
Krydr svinebrystet med salt på begge sider, og gnid derefter krydderurteblandingen godt ind i kødet på alle sider.
Læg svinebrystet på en bagerist over en bradepande, så fedtet kan dryppe fra. Steg svinebrystet i ovnen i 30 minutter.
Skru herefter ovnen ned til 170º, og hæld hvidvin i bunden af bradepanden uden at ramme sværen.
Steg svinebrystet i yderligere 1 time. Dæk kødet til, hvis det bliver for mørkt.
Tag svinebrystet ud af ovnen, og lad det trække i 15 minutter, før det skæres i skiver.
Si stegeskyen fra bradepanden over i en skål, varm den op, og server den som skysauce til kødet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk