Svinebryst med julesmag
29. november 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Kanel, nelliker og allehånde får stegen her (og dig) i julehumør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rids fedtet på kryds og tværs, og drys kødet med krydderier og godt med salt og peber.
Skær appelsinen i både. Læg stegen i et ovnfad med ½-1 cm vand i bunden. Læg appelsinbåde, laurbærblade og timian ved.
Steg stegen i ovnen i 1 time og 15 minutter. Tag stegen ud, og lad den hvile i 20 minutter.
Skær kødet skiver, og servér dem med en blandet salat med dadler og evt. kartofler.
Tip!
Savner du tilbehør, kan du lægge rodfrugter, rødløgsbåde og hvidløg i bunden af fadet sammen med stegen, og lade dem stege med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk