Svenske luciaboller med marcipan

30. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

De her svenske ”lussekatter” er noget af julens vigtigste bagværk i Sverige. I den her opskrift gemmer sig små stykker marcipan i luciabrødene, som gør dem ekstra lækre.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og hæld fløde og safran i gryden. Rør, til væsken er 37°. Hæld væsken over gæren, og rør rundt i skålen, indtil gæren er opløst.
Hæld mælk, salt, sukker, mel og æg i skålen, og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Skær marcipan i 32 små stykker på ca. ½ x ½ cm.
Del dejen i 16 dele, og rul hver del til en fingertyk pølse på ca. 15 cm. Pak små stykker marcipan ind i begge ender af pølsen, og luk enderne til, så marcipanen er helt dækket af dej.
Form dejpølsen til et S, og sæt en rosin i hver ende.
Læg luciabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pisk æggehviden sammen, og pensl luciabrødene. Bag luciabrødene i ca. 8 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar