Svenske luciaboller med marcipan
30. januar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Betina Hastoft
De her svenske ”lussekatter” er noget af julens vigtigste bagværk i Sverige. I den her opskrift gemmer sig små stykker marcipan i luciabrødene, som gør dem ekstra lækre.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og hæld fløde og safran i gryden. Rør, til væsken er 37°. Hæld væsken over gæren, og rør rundt i skålen, indtil gæren er opløst.
Hæld mælk, salt, sukker, mel og æg i skålen, og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Skær marcipan i 32 små stykker på ca. ½ x ½ cm.
Del dejen i 16 dele, og rul hver del til en fingertyk pølse på ca. 15 cm. Pak små stykker marcipan ind i begge ender af pølsen, og luk enderne til, så marcipanen er helt dækket af dej.
Form dejpølsen til et S, og sæt en rosin i hver ende.
Læg luciabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pisk æggehviden sammen, og pensl luciabrødene. Bag luciabrødene i ca. 8 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på luciabrød
Powered by Froala Editor