Svensk pølseret med kartofler og purløg

Svensk pølseret med kartofler og purløg er en nem og lækker ret med masser af fylde og smag!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle helt af.
Skær pølserne i skiver. Pil løg, og hak dem fint. Steg løgene i smør på en dyb pande i ca. 5 minutter ved middel varme, til de er klare i farven.
Tilsæt kartoffeltern, pølser og de to slags paprika, skru op for varmen, og lad det stege i 5-6 minutter, til det hele er gyldent.
Skru derefter ned til middel varme, og tilsæt tomatpuré, ketchup, mælk og fløde. Vend det hele godt sammen.
Lad retten småkoge i 10 minutter. Smag retten til med salt, peber og æbleeddike.
Servér retten med masser af klippet purløg, plukket kørvel og brød til.

Tip!

Det betaler sig at bruge gode pølser med høj kødprocent. Hvis du har en rest kogte kartofler fra en anden dag, kan du bruge dem i stedet for at koge en ny portion.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
9. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar